Definita cuvantului peduncul
PEDÚNCUL s.n. 1. Codiță (la o floare, la un fruct); pedicul. 2. (Anat.) Cordon de fibre nervoase. 3. Pedunculul meandrului = porțiune îngustă de teren care leagă lobul meandrului de restul șesului sau de versant. [Pl. -le, (s.m.) -li. / < lat. pedunculus, cf. fr. pédoncule].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu peduncul
a face tot tacâmul expr. (prst.) a-l satisface pe client prin procedee pline de imaginație. Vezi definitia »
Cuvântul filosofie este un cuvânt compus din filo care are întelesul de iubitor , si sofia care înseamna întelepciune deci filosofia înseamna iubitor de întelepciune. Se pare ca zofia, contrar întelepciunii, înseamna nebunie, ceiace ar schimba complet sensul cuvântului. Va semnalez aceasta aminindu-mi de cele ce ne spunea profesorul nostru de latina de la Sf.Sava acum vre-o 65 de ani. Ramâne sa verificati Dvs. cele de mai sus si eventual sa-mi comunicati si mie concluziile Dvs. Constantin Halchini, ing.(halchini[at]videotron.ca) Vezi definitia »
Cuvintul provine din limba latina si se traduce „Cocis Paul”. Sinonime: maiden, iron_maiden, thenomadz. Vezi definitia »
TESTÍCUL s.n. (Anat.) Glandă sexuală bărbătească, care produce spermatozoizii. [< fr. testicule, cf. lat. testiculus]. Vezi definitia »
organul de copulare mascul (penis), termen vulgar Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z