Definita cuvantului peonaj
PEONÁJ s.n. Formă de exploatare a peonilor1, constând în a le împrumuta bani în contul muncii viitoare, facându-i astfel datornici pe viață. [< fr. péonage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu peonaj
FILTRÁJ s.n. Faptul de a filtra; (spec.; fiz.) separare a anumitor radiații, a anumitor unde; filtrare; operație prin care se selectează o parte din informația înregistrată într-o mașină de calculat. [Cf. fr. filtrage]. Vezi definitia »
AMPENÁJ, ampenaje, s. n. Dispozitiv al unui avion dispus în spatele fuzelajului, care servește la stabilitatea, la echilibrul sau la schimbare direcției avionului respectiv. – Din fr. empennage. Vezi definitia »
BARÁJ, baraje, s. n. 1. Obstacol construit de-a curmezișul albiei unei ape pentru a-i opri complet curgerea, în scopul ridicării nivelului în amonte; stăvilar, zăgaz. ♦ Lucrare provizorie într-un puț de mină în timpul săpării acestuia, pentru a opri pătrunderea apelor care vin de sus sau care izvorăsc din fund. 2. Piedică, barieră; (Mil.) lucrare realizată prin săpături, așezare de mine etc., cu scopul de a opri înaintarea inamicului. ◊ Baraj (de artilerie) = tir susținut de artilerie, pentru oprirea înaintării inamicului. – Fr. barrage. Vezi definitia »
BORNÁJ s.n. Bornare. [< fr. bornage]. Vezi definitia »
KILOMETRÁJ s. n. 1. măsurarea în kilometri a unui itinerar. ◊ distanța, în kilometri, parcursă de un autovehicul. 2. aparat de bord care înregistrează distanța parcursă. (< fr. kilométrage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z