Definita cuvantului perfecționa
PERFECȚIONÁ vb. I. tr., refl. A (se) face mai bun, mai util; a(-și) corecta greșelile, defectele. ♦ refl. A se specializa. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. perfectionner]

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu perfecționa
CONTAMINÁ, contaminez, vb. I. 1. Tranz. A transmite o boală molipsitoare; a infecta, a molipsi. 2. Refl. (Lingv.; despre două limbi) A se încrucișa; (despre două cuvinte) a se influența reciproc (schimbându-și forma). 3. Fig. A influența, a înrâuri. – Din fr. contaminer, lat. contaminare. Vezi definitia »
JENÁ, jenez, vb. I. 1. Tranz. (Despre obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte) A strânge, a apăsa, a roade, a supăra. ♦ Fig. A stânjeni, a deranja, a incomoda. 2. Refl. A avea un sentiment de reținere față de ceva; a se rușina, a se sfii. – Din fr. gêner. Vezi definitia »
Persoana care sufera de alcoolism Vezi definitia »
CERNA 1. Rîu, afl. stg. al Dunării; 84 km. Izv. din masivul Godeanu. Trece prin stațiunea balneoclimaterică Băile Herculane și se varsă la Orșova. 2. Rîu, afl. stg. al Mureșului, în amonte de Deva; 73 km. Izv. din M-ții Poiana Ruscă. 3. Rîu, afl. stg. al Oltețului la Bălcești; 99 km. Izv. din M-ții Căpățînii. 4. Com. în jud. Tulcea; 4.518 loc. (1991). Vezi definitia »
INTERNÁ, internez, vb. I. Tranz. 1. A instala un bolnav într-un spital pentru tratament; a spitaliza. ◊ Refl. S-a internat pentru operație. 2. A sili pe cineva să stea (închis) într-un ospiciu, într-o școală de corecție, într-un lagăr etc., pentru a-l ține sub supraveghere, pentru a-l reeduca etc. – Din fr. interner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z