Definita cuvantului pergelisol
PERGELISÓL s.n. Permafrost. (cf. fr. pergélisol, împrum. din engl. pergelisol, compus din silabele per- din engl. permanent, gel- din lat. gelare (= a îngheța), cu vocala de legătură -i- și sol- din lat. solum (= sol), propus în 1946 de către americanul K. Bryan ca înlocuitor al lui permafrost (din perma- de la permanent și engl. frost (= gheață; înghețat), propus pentru întâia oară în 1943 de către S. W. Muller) [et. și TLF]

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pergelisol
MONOPÓL s.n. 1. Drept exclusiv asupra unor valori, asupra unor bunuri, asupra efectuării unor operații etc. 2. Întreprinderi foarte mari sau uniuni de întreprinderi care concentrează în mâinile lor o parte atât de importantă a producției, încât aceasta permite limitarea concurenței și stabilirea la mărfuri a unor prețuri ridicate, de monopol (1), ceea ce asigură obținerea de profituri foarte ridicate. 3. (Fig.) Drept exclusiv pe care și-l arogă cineva. [Pl. -uri. / < fr. monopole < gr. monos – unic, polein – a vinde]. Vezi definitia »
ALGÓL s. n. (Inform.) Limbaj simbolic folosit în programarea automată orientat în probleme de calcul științific. – Din engl., fr. algol. Vezi definitia »
TERÍCOL, -Ă adj. (despre animale, plante) care trăiește, crește pe pământ. (< fr. terricole) Vezi definitia »
SALMASTRÍCOL, -Ă adj. (Biol.) Care trăiește în ape salmastre. [Cf. it. salmastricolo]. Vezi definitia »
BASCHETBÓL s.n. v. baschet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z