Definita cuvantului ixod
IXÓD, -Ă, ixózi, -de, s.m. și f. 1. S.m. Acarian parazit care se înfige în pielea animalelor și a omului, hrănindu-se cu sânge; căpușă. 2. S.f. pl. Gen de căpușe de talie mare, cu corpul plat, când sunt nemâncate și care devine bombat, când sunt sătule; parazite. (cf. fr. ixode/s/, gr. ixodes = lipicios)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ixod
iród (irózi), – Fiecare din personajele dramei populare a vicleimului, care reprezintă nașterea lui Cristos și uciderea pruncilor. De la Irod, și acesta din gr. ’Hρώδης, sl. Irodŭ (Tagliavini, Arch. Rom., XII, 178; Densusianu, GS, VI, 363; DAR). – Der. irodie, s. f. (zînă, zîna-zînelor), probabil de la Irodiada (DAR); irodiță, s. f. (zînă rea, duh rău). Vezi definitia »
mod/fel de a fi (cuvîntul provine din terminologia filosofică a lui Dimitrie Cantemir) Vezi definitia »
CALAPÓD, calapoade, s. n. Piesă de lemn în forma (labei) piciorului, întrebuințată la confecționarea încălțămintei sau care se pune în încălțăminte pentru a împiedica să se deformeze; formă de lemn pe care se întind căciulile sau pălăriile. ♦ gener. Tipar, formă, model. ◊ Expr. Pe același calapod = la fel, asemănător, identic. – Din ngr. kalapódi. Vezi definitia »
junk-food expr. (pub.) mâncare de tip fast-food, deșeuri alimentare nehrănitoare, dar cu mare surplus caloric. Vezi definitia »
BRAHIOPÓD, brahiopode, s. n. (La pl.) Clasă de nervertebrate marine cu cochilie bivalvă și cu două brațe pe laturile gurii (Brachiopoda); (și la sg.) animal din această clasă. [Pr.: -hi-o-] – Din fr. brachyopode. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z