Definita cuvantului periglotic
PERIGLÓTIC, -Ă adj. Situat în jurul glotei. [Cf. fr. périglottique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu periglotic
PERICEFÁLIC, -Ă adj. din jurul arterei carotide. (< fr. péricéphalique) Vezi definitia »
TURÍSTIC, -Ă adj. 1. referitor la turism. 2. (despre un loc) care atrage turiști. (< fr. touristique, it. turistico) Vezi definitia »
ELÉGIC, -Ă adj. elegiac. (< germ. elegisch) Vezi definitia »
DÉRMIC, -Ă adj. Al dermei, de dermă; (p. ext.) al pielii. // Element secund de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) piele, la dermă”. [< fr. dermique]. Vezi definitia »
MÉTRIC, -Ă, metrici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. (Despre sisteme de unități de măsură) Care are metrul (1) drept unitate fundamentală pentru lungime. ♦ Sistem metric = sistem internațional de măsurare a lungimilor, a greutăților și a capacităților bazat pe unități fixe, care cresc și descresc din zece în zece. 2. S. f. Ramură a poeticii care se ocupă cu studiul structurii versului și al unităților prozodice; totalitatea regulilor privind măsura versului; sistem de construire ritmică a versului. 3. Adj. Care se referă la metru (2), compus într-un anumit metru; privitor la structura ritmică a versurilor. 4. S. f. Ramură a muzicii care se ocupă cu studiul metrului (4). – Din fr. métrique, germ. Metrik. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z