Definita cuvantului perilobulită
PERILOBULÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație (tuberculoasă) a traveelor conjunctive care învelesc lobulii pulmonari. [< fr. périlobulite].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu perilobulită
prihodeálă, prihodéli, s.f. (reg.) arătare, vedenie, nălucă. Vezi definitia »
CULÁSĂ s. f. piesă care închide cilindrii unui motor cu ardere internă. (< fr. culasse) Vezi definitia »
ARÉNDĂ, arenzi, s. f. 1. Cedare temporară a dreptului de exploatare a unor bunuri, în schimbul unei plăți; folosire, exploatare a unui bun astfel cedat. 2. Sumă plătită de arendaș proprietarului pentru arendarea unui bun. – Din rus., pol. arenda. Vezi definitia »
DERÍVĂ, derive, s. f. 1. Unghiul dintre direcția de deplasare dorită a unui avion sau a unei nave și direcția reală de deplasare determinată de vânt (la avioane) sau de curenții maritimi (la nave). ◊ Expr. A merge (sau a fi) în derivă = a pluti în voia vântului și a valurilor. (Rar) A fi la deriva unei puteri = a fi dependent de..., a fi la cheremul... 2. (Tehn.) Abatere într-un singur sens a valorii unei mărimi față de valoarea inițială. 3. Unghi format de planul de tragere cu planul de ochire, servind la tragerile indirecte. 4. Partea fixă a ampenajului vertical al unui avion, al unui planor etc. – Din fr. dérive. Vezi definitia »
anamniótă (-ni-o-) s. f., g.-d. art. anamniótei; pl. anamnióte Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z