Definita cuvantului pestifera
PESTIFERÁ vb. I. tr. 1. A contamina de pestă. 2. (Fig.) A strica, a împuți, a infecta. [< fr. pestiférer].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pestifera
EXECRÁ vb. tr. a detesta profund, a disprețui; a avea oroare de... (< fr. exécrer) Vezi definitia »
PARÁ4, parez, vb. I. Tranz. A evita printr-o contralovitură o lovitură a adversarului la duel, la scrimă etc. ♦ P. gener. A reuși să evite, să facă față. – Din fr. parer. Vezi definitia »
concurá (-réz, -át), vb.1. A coincide. – 2. A participa la un concurs. – 3. A-și face concurență. Var. (înv.) concurge. Lat. concurrere, fr. concourir; var. a fost asimilată artificial, cu a curge.Der. concurent, s. m.; concurență, s. f.; concurs, s. n., din fr. concours. Vezi definitia »
MIGRÁ, migrez, vb. I. Intranz. 1. (Despre populații) A se deplasa în masă dintr-o regiune în alta, dintr-o țară în alta. ♦ (Despre animale, mai ales despre păsări și pești) A se muta în masă din unele ținuturi în altele, în anumite epoci ale anului, în vederea reproducerii, în căutarea unor condiții mai bune de trai etc. 2. P. anal. (Despre particule) A se deplasa într-o anumită direcție, sub acțiunea unei diferențe de concentrație sau a altor factori. – Din migrație (derivat regresiv). Vezi definitia »
CIULEÁNDRA, s. f. art. Numele unui dans popular din Muntenia, cu ritm progresiv accelerat; melodie după care se execută acest dans. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z