Definita cuvantului pianota
PIANOTÁ vb. I. intr. 1. (Fam.) A zdrăngăni, a cânta la pian. 2. (Fig.) A lovi nervos cu degetele (niște coarde imaginare). [< fr. pianoter].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pianota
CUMPĂTÁ, cumpătez, vb. I. Tranz. și refl. 1. (Rar) A (se) restrânge, a (se) modera, a (se) tempera. ♦ Tranz. (Reg.) A cruța, a economisi; a menaja. 2. (Înv. și reg.) A (se) îndruma; a (se) decide. – Lat. *compitare (=computare). Vezi definitia »
gQfxTA <a href=„http://ugebunovpvmr.com/”>ugebunovpvmr</a>, [url=http://lfbemybnhqyo.com/]lfbemybnhqyo[/url], [link=http://sydwymlhqpia.com/]sydwymlhqpia[/link], http://xvbeiqvpdtuj.com/ Vezi definitia »
SOLICITÁ vb. tr. 1. a cere ceva (cu stăruință); a ruga, a apela la cineva, a invita. 2. a supune unor acțiuni fizice. 3. a provoca, a stârni. (< fr. solliciter, lat. sollicitare) Vezi definitia »
DEZINFECTÁ vb. tr. a distruge germenii patogeni din afara organismului, în scopul împiedicării contaminării. (< fr. désinfecter) Vezi definitia »
DISPUTÁ, dispút, vb. I. 1. Tranz. (Despre persoane, grupări sau colectivități; construit cu dativul pronumelui) A lupta pentru dobândirea unui lucru, pentru întâietate, a fi în concurență, în rivalitate pentru...; a rivaliza. 2. Refl. (Despre întreceri, competiții sportive) A avea loc; a se desfășura. – Din fr. disputer, lat. disputare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z