Definita cuvantului poliza
POLIZÁ vb. I. tr. A șlefui, a lustrui, a face curat, lucios (cu ajutorul polizorului). [Var. polisa vb. I. / < fr. polir].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu poliza
ATERIZÁ, aterizez, vb. I. Intranz. (Despre aeronave) A efectua toate operațiile necesare pentru a reveni și a se opri pe sol. ♦ Fig. (Despre oameni) A sosi, a apărea pe neașteptate undeva. – După fr. atterrir. Vezi definitia »
ACTIVIZÁ vb. tr. a îndemna să fie mai activ; a impulsiona, a dinamiza. (după rus. aktivizirovati) Vezi definitia »
TEATRALIZÁ, teatralizez, vb. I. Tranz. (Rar) A face ceva în mod teatral (2); a da caracter teatral (2), emfatic. – Din fr. théâtraliser. Vezi definitia »
DRAMATIZÁ vb. tr. 1. a adapta o lucrare literară epică condițiilor reprezentării scenice. 2. a face ca ceva să devină impresionant. ◊ (ir.) a lua în tragic, a da prea multă importanță unui eveniment. (< fr. dramatiser) Vezi definitia »
SOLIDARIZÁ, solidarizéz, vb. I. 1. Refl. A se declara solidar (1) cu cineva sau cu ceva, a manifesta sentimente de solidaritate (față de cineva), a se uni cu cineva într-o acțiune. 2. Tranz. A lega între ele (prin construcție) două sau mai multe piese sau obiecte, astfel încât să forrneze un tot, să preia în ansamblu solicitările. – Din fr. solidariser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z