Definita cuvantului posident
POSIDÉNT, -Ă s.m. și f. (Liv.) Cel care posedă (ceva), posesor. [Cf. it. possidente, lat. possidens < possidere – a poseda].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu posident
AGLUTINÁNT1, aglutinanți, s. m. 1. Anticorp în organismul animal care are proprietatea de a coagula bacteriile pătrunse în organism. 2. Substanță care are proprietatea de a coagula coloizii. – Fr. agglutinant. Vezi definitia »
AFERENT, -Ă adj. 1. în legătură cu ceva. 2. care se cuvine, revine cuiva. 3. (anat.; despre vase, nervi) care merge de la periferie către un centru important sau un organ. (< fr. afférent, lat. afferens) Vezi definitia »
FALIMÉNT s.n. Situație de insolvabilitate a unui comerciant, a unui bancher (sau a unei întreprinderi comerciale, industriale etc.), recunoscută și declarată de o instanță judecătorească; bancrută; (fig.) ruină, eșec total. ◊ A da faliment = a ajunge în stare de faliment; (fig.) a nu izbuti într-o acțiune. [Pl. -te, -turi. / cf. germ. Falliment, it. fallimento]. Vezi definitia »
INDIGÉNT, -Ă adj. nevoiaș, sărac. (< fr. indigent, lat. indigens) Vezi definitia »
DEGAJAMÉNT s. n. 1. încăpere care servește ca spațiu de comunicare între încăperile unui apartament, ale unei clădiri publice. 2. incintă adiacentă scenei unui teatru sau platou de filmare destinată depozitării și remontării decorurilor. (< fr. dégagement) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z