Definita cuvantului presemnaliza
PRESEMNALIZÁ vb. I. tr. A semnaliza în prealabil. [< pre- + semnaliza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu presemnaliza
ACLIMATIZÁ vb. I. tr., refl. (despre organisme vegetale sau animale) a (se) adapta la condițiile noi de climă; a (se) aclimata. II. refl. (fig.; despre oameni) a se obișnui cu noi condiții de viață. (< germ. akklimatisieren) Vezi definitia »
DESOLIDARIZÁ vb. I. tr. 1. A desface, a detașa o parte dintr-un întreg solidarizat. 2. refl. A nu mai fi solidar cu cineva, a se despărți, a se rupe de cineva. [Cf. fr. désolidariser]. Vezi definitia »
ORĂȘENIZÁ, orășenizez, vb. I. Refl. (Rar) A-și însuși felul de viață sau de comportare al orășenilor, a se adapta la viața orășenească, a deveni orășean; a se urbaniza. – Orășean + suf. -iza. Vezi definitia »
PLASTICIZÁ, plasticizez, vb. I. I. Tranz. 1. A face ca un material să devină plastic, să poată fi modelat; a aduce un material în stare plastică. 2. A exprima ceva prin imagini plastice, expresive, evocatoare; a reda realitatea în mod sugestiv. – Plastic + suf. -iza. Vezi definitia »
pupăzá, pupăzéz, vb. I (reg.) 1. (în forma: pupăzi) a flecări, a pălăvrăgi. 2. (refl.) a se îmbăta. 3. (refl.) a sta ridicat, a sta în sus; a se cocoța. 4. (refl.) a se împopoțona, a se înzorzona. 5. (despre obiecte de îmbrăcăminte) a scurta prea mult. 6. (refl.; despre vedere) a se împăienjeni, a se voala; a se slăbi. 7. (refl.) a se strâmba, a se îngusta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z