Definita cuvantului primitivitate
PRIMITIVITÁTE s.f. Stare de înapoiere, lipsă de civilizație; sălbăticie, primitivism. [Cf. fr. primitivité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu primitivitate
REGALITÁTE s.f. Formă de guvernământ în care statul este condus de un rege; monarhie. [< lat. regalitas, it. regalità, cf. fr. royauté]. Vezi definitia »
ARIDITÁTE s. f. faptul de a fi arid. (< fr. aridité, lat. ariditas) Vezi definitia »
CARCALÉTE s. n. Băutură preparată din vin, sirop și sifon. – Et. nec. Vezi definitia »
PREMATURITÁTE s.f. (Liv.) Caracterul a ceea ce este prematur; dezvoltare timpurie. [Cf. fr. prématurité]. Vezi definitia »
cocléte (cocléți), s. m.1. Înveliș al alunei sau nucii, coajă, coajă de castană cu țepi (se aplică numai fructelor crescute împreună pe o singură codiță). – 2. Fire de urzeală. – 3. Plasă, împletitură în general. – 4. Postament pe patru picioare pe care se așază albia de spălat sau de frămîntat. – Var. cocleț, cotleț, cotlete, codleț, corleț. Probabil der. de la formația expresivă coc, cu l de asemenea expresiv (cf. cocoli) și cu suf.ete. Sensul 4 se datorează unei confuzii cu corlată. Cioclej, s. m. (tulpină de porumb lăsată pe cîmp), cu var. cioclod, s. m. (tulpină de porumb; miez de măr), se datorează contaminării cu ciocălău. Coincidența cu sl. kuka „cîrlig” (Cihac, II, 67), cu bg. kukulec (Conev 60) sau cu sb. kotlac (Candrea), nu este convingătoare. – Der. încocleți (var. încocleța), vb. (a prinde, a strînge, a înhăța). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z