Definita cuvantului probabilism
PROBABILÍSM s.n. 1. Doctrină filozofică potrivit căreia nu există propoziții certe, orice enunț având numai un oarecare grad de probabilitate (mai mult sau mai puțin probabil, plauzibil sau verosimil), neputându-se stabili cu certitudine în ce măsură este adevărat sau nu. 2. Sistem catolic de teologie morală potrivit căruia, atunci când există un conflict între o normă și liberatate, o acțiune contra normei este permisă dacă are consensul unei persoane prudente. V. probabiliorism. [< fr. probabilisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu probabilism
CALOFILÍSM s. n. (Lit.) Calofilie. – Calofil + suf. -ism. Vezi definitia »
PERIPARAZITÍSM s. n. periokie. (< fr. périparasitisme) Vezi definitia »
muntealbism – termeni si expresii inventate de „traducatorul” muntelb (Munteanu Alexandru Bogdan), ca să obțină o nouă limbă română, muntealbismă, o limbă română modernizată, fără reguli lexicale si gramaticale, utilizând metoda alăturării de cuvinte din mai multe limbi, cuvinte ba din română, ba din engleză, ba din franceză. Vezi definitia »
BEOTÍSM s. n. lipsă de gust, de preocupări intelectuale; vulgaritate, bădărănie; caracter rudimentar în stil și în limbă. (< fr. béotisme) Vezi definitia »
NEOMORFÍSM s. n. (biol.) apariție a unor noi formații care modifică forma vechiului organ. (< fr. néomorphisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z