Definita cuvantului prosit
PRÓSIT interj. Urare care se face când se închină un pahar de vin la un toast etc. și care înseamnă „să vă fie cu noroc”. [Var. prozit interj. / < lat. prosit, pers. 3 conj. de la prodesse – a fi util, folositor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu prosit
CIRCUÍT s.n. 1. Mișcare circulară făcută pe un drum închis. 2. Traseu închis (format din fire sau din dispozitive bune conducătoare de electricitate) prin care poate circula curentul. ♦ Sistem de conducte prin care circulă lichide, vapori etc. 3. (Ec.) Trecere a capitalului de la forma bănească la cea productivă, apoi la forma marfă și din nou la forma bănească. 4. Transformarea și prelucrarea materiei prime în produse finite. 5. (Sport) Traseu închis, stabilit pentru a fi străbătut într-o competiție. [Pron. -cu-it, pl. -te, -turi. / cf. fr. circuit, it. circuito, lat. circuitus]. Vezi definitia »
ROBURÍT s.n. Substanță explozivă folosită în mine, compusă în cea mai mare parte din silitră. [< fr. roburite]. Vezi definitia »
pogănít, pogănítă, adj. (reg.) 1. voinic, zdravăn, solid. 2. (adv.) strașnic, grozav, intens, tare. Vezi definitia »
ZEOLÍT, zeoliți, s. m. Grup de minerale care reprezintă alumosilicați naturali, hidratați de calciu, sodiu, potasiu, bariu și stronțiu, uneori magneziu, mangan etc., având proprietatea de a-și pierde treptat apa prin încălzire, fapt pentru care este utilizat la dedurizarea apei. [Pr.: ze-o-] – Din fr. zéolit(h)e. Vezi definitia »
GALACTÍT s. n. piatră semiprețioasă. (< fr. galactite) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z