Definita cuvantului proză
PRÓZĂ s.f. 1. Scriere, vorbire care nu este supusă regulilor de versificație, care nu este redată în versuri; scriere în limbaj obișnuit. ◊ Proză poetică = proză ritmată și rimată. 2. (Fig.) Scriere lipsită de elemente artistice; banalitate; vulgaritate. [< fr. prose, it., lat. prosa].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu proză
ANTRACNÓZĂ s. f. boală a plantelor provocată de unele ciuperci microscopice parazite, care se manifestă prin pete brune sau roșietice pe frunze, tulpini și fructe. (< fr. anthracnose) Vezi definitia »
SAMÁRĂ s. f. fruct uscat, indehiscent, lățit ca o aripă subțire în jurul seminței sau într-o parte a acesteia. (< fr. samare, lat. samara) Vezi definitia »
VÉVERIȚĂ, veverițe, s. f. Mamifer rozător de talie mică, cu blană roșcată sau neagră pe spate și albă pe piept, cu coada lungă și stufoasă, care trăiește pe arbori (Sciurus vulgaris). ♦ Epitet dat unei fete vioaie, zglobii. – Din sl. vĕverica. Vezi definitia »
prigoreálă, prigoréli, s.f. (reg.) expunere la căldura focului sau a soarelui, încălzire foarte tare la foc sau la soare. Vezi definitia »
ETILENDIAMÍDĂ s. f. cea mai simplă diamidă alifatică solubilă în apă, având caracter bazic. (< fr. éthylène-diamide) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z