Definita cuvantului pseudofonetism
PSEUDOFONETÍSM s.n. Sistem ortografic propus de Aron Pumnul, care se caracterizează prin întrebuințarea unui anumit semn pentru un anumit sunet în mod independent de sunetul originar din care provine cel românesc. [< fr. pseudophonétisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pseudofonetism
NEOREALÍSM s.n. 1. Curent filozofic contemporan care consideră că ontologia are o autonomie absolută față de gnoseologie, obiectul cunoașterii constituind o „realitate” independentă de subiectul cunoscător și de procesul cunoașterii. 2. Curent în literatura, artele plastice și cinematografia italiană contemporană, care se manifestă printr-o tendință de apropiere de faptul real, de viața cotidiană a oamenilor, prezentând, alături de personaje și fenomene tipice, fapte brute, mărunte, nesemnificative. [Cf. fr. néo-réalisme, it. neorealismo]. Vezi definitia »
ABSENTEÍSM s.n. 1. Exploatare a pământului pe care o făcea proprietarul printr-un intermediar, el ținându-se departe de proprietatea sa. 2. (Psih.) Lipsă de asiduitate în muncă; comportament al celui care este adesea absent. [< fr. absentéisme]. Vezi definitia »
TEANDRÍSM s. n. doctrină religioasă care susține natura divină și umană a lui Cristos. (< it. teandrismo) Vezi definitia »
ATONÍSM s. n. cult monoteist cu adorarea discului solar, ca aspect vizibil al divinității. (< Aton, Soarele la vechii egipteni + -ism) Vezi definitia »
VEGETARIANÍSM s. n. Regim alimentar sau sistem de alimentație format (numai) din vegetale (și din produse lactate). [Pr.: -ri-a-] – Vegetarian + suf. -ism. Cf. fr. végétarisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z