Definita cuvantului pseudosufix
PSEUDOSUFÍX s.n. Cuvânt folosit ca un sufix în compunerea termenilor neologici; sufixoid. [< fr. pseudosuffixe].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pseudosufix
PROLÍX, -Ă adj. (Despre vorbire, stil) Cu prea multe cuvinte; fără concizie. ♦ Greoi, neclar, confuz. [< fr. prolixe, cf. lat. prolixus]. Vezi definitia »
PIX s. n. creion cu mină sau cu o pastă specială, acționat printr-un dispozitiv. (< engl. pix) Vezi definitia »
FÉNIX s. m. 1. pasăre legendară ca un vultur cu penele de aur și de purpură, despre care se credea că renaște din propria ei cenușă, simbol al reînnoirii veșnice. 2. (fig.) om superior, unic în genul său, de mare valoare. 3. palmier cultivat în țările temperate ca plantă de apartament. (< fr. phénix, lat. phoenix) Vezi definitia »
PSEUDOPREFÍX, pseudoprefixe, s. n. (Lingv.) Element de compunere sau cuvânt cu ajutorul căruia se formează (în compunerea savantă) termeni științifici și tehnici; prefixoid. [Pr.: pse-u-] – Pseudo- + prefix. Vezi definitia »
FIX, -Ă, ficși, -xe, adj. l.(Adesea adverbial) Care nu-și schimbă locul sau poziția; nemișcat, neclintit. ♦ Care este solidar cu un element la care se află atașat. Șurub fix. ♦ Care rămâne oprit asupra unui anumit punct. Privire fixă. ♦ Care nu se schimbă, nu variază; stabil. Preț fix.Idee fixă = idee care preocupă permanent pe cineva, care îl împiedică să se gândească la altceva; obsesie. 2. (Despre ore) Precis, exact. – Din fr. fixe, lat. fixus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z