Definita cuvantului șopoti
ȘOPOTÍ, șopotesc, vb. IV. 1. Intranz. (Despre apă, vânt, frunze; la pers. 3) A murmura, a susura. 2. Intranz. și tranz. A vorbi în șoaptă, a schimba vorbe în șoaptă; a șopti. – Din șopot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șopoti
CITÍ, citesc, vb. IV. Tranz. 1. A parcurge un text (pronunțând cuvintele sau nu) pentru a lua cunoștință de cele scrise. ♦ A rosti, a urmări un text cu glas tare pentru a comunica cuiva conținutul lui. ♦ A descifra o partitură muzicală, urmărind cu ochii sunetele reprezentate și valorile lor (și a le reproduce cu vocea sau cu un instrument). ♦ A interpreta indicațiile topografice ale unei hărți sau ale unui plan și a reconstitui după ele conformația terenului. ♦ A înregistra, a desluși indicațiile date de un contor, de un barometru, de un indicator etc. 2. Fig. A descoperi, a sesiza gândul, sentimentele ascunse etc. ale cuiva din atitudinea sau din expresia figurii sale. 3. A învăța, a studia (parcurgând scrieri, izvoare etc.) ♦ A se instrui, a se cultiva. 4. (În superstiții; în expr.) A citi în stele = a prezice cuiva viitorul după poziția stelelor. A citi (cuiva) în palmă = a prezice cuiva viitorul și caracterul, examinându-i liniile din palmă. [Var.: (pop.) cetí vb. IV] – Din sl. čitati, čisti. Vezi definitia »
a i-o propti (cuiva) expr. (d. bărbați) a avea un contact sexual (cu cineva). Vezi definitia »
TI interj. (Cu «i» prelungit) Exclamație care exprimă diverse stări sufletești (mirare, admirație, mânie, ciudă, necaz). – Onomatopee. Vezi definitia »
nevestí, nevestésc, vb. IV (înv.) a se logodi; a se mărita. Vezi definitia »
ALBEȘTI 1. Com. în jud. Botoșani; 6.182 loc. (1991). 2. Com. în jud. Constanța; 3.157 loc. (1991). 3. Com. în jud. Ialomița; 2.813 loc. (1991). 4. Com. în jud. Mureș; 5.678 loc. (1991). Fabrică de geamuri și sticlă. Topitorie de in. Stație de c. f. 5. Com. în jud. Vaslui; 3.101 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z