Definita cuvantului psihopatie
PSIHOPATÍE s.f. (Med.) Termen generic pentru bolile mintale; stare morbidă caracterizată prin reacții neadecvate la mediu, prin ciudățenii în comportare etc. [Gen. -iei. / < fr. psychopathie, cf. gr. psyche – suflet, pathos – boală].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu psihopatie
PERUCHERÍE, perucherii, s. f. Atelier în care se confecționează și se vând peruci. – Perucă + suf. -ărie. Vezi definitia »
INDÚSTRIE, industrii, s. f. 1. Ramură a producției materiale și a economiei naționale, în cadrul căreia au loc, pe scară largă, activitățile de exploatare a bunurilor naturale și de transformare a acestora, precum și a altora, în mijloace de producție și în bunuri de consum. 2. (Cu determinări) Subdiviziune a industriei (1), cuprinzând un domeniu limitat de activitate. Industrie textilă. Industrie extractivă. – Din fr. industrie, lat. industria. Vezi definitia »
MULTIFURCÁȚIE s.f. (Liv.) Împărțire în mai multe ramuri, direcții. [Et. incertă]. Vezi definitia »
EPIMERÍE s.f. (Chim.) Transpoziție intramoleculară a atomilor de carbon din molecula monozaharidelor, care se produce în anumite condiții experimentale. [Gen. -iei. / < fr. épimérie]. Vezi definitia »
ZOOPROFILAXÍE s.f. Măsură de protecție împotriva maladiilor animalelor. (din fr. zooprophylaxie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z