Definita cuvantului pulsi
PULSI2- v. pulso2-.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pulsi
AFIEROSÍ, afierosesc, vb. IV. (Înv.) 1. Tranz. A risipi o avere, un bun etc. 2. Refl. A se dedica, a se consacra. [Pr.: -fi-e-] – Ngr. afierono (aor. afierosa). Vezi definitia »
VOPSÍ, vopsesc, vb. IV. I. Tranz. A colora un obiect, acoperindu-i suprafața cu pensula sau prin stropire cu un strat de vopsea ori muindu-l într-o soluție colorată și lăsându-l să se îmbibe; a colora un lichid punând într-însul o substanță colorată o substanță colorată; a boi. 2. Tranz. și refl. (Pop.) A (se) stropi; a (se) păta; a (se) mânji; 3. Refl. A se farda; a se machia, a se sulimeni. [Var.: (pop.) văpsí vb. IV] – Din bg. vapsam. Vezi definitia »
CVÁSI adj. invar. Pe jumătate, aproximativ, cam, oarecum. // (Și în forma cvazi-, cuasi-, cuazi-, quasi-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „pe jumătate”, „aproximativ”, „cam”. [< lat., fr., it. quasi]. Vezi definitia »
PRICOPSÍ, pricopsesc, vb. IV. Refl. (Pop.) 1. A ajunge la o situație (materială) bună, a realiza un câștig (fără a munci); a se îmbogăți. ♦ Tranz. A face pe cineva bogat, fericit. 2. A învăța, a se instrui. [Var.: procopsí vb. IV] – Din ngr. prokópso (viit. lui prokópto). Vezi definitia »
chirdosí, chirdosésc, vb. IV (înv.) a pierde, a prăpădi, a mistui, a consuma, a cheltui, a absorbi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z