Definita cuvantului purja
PURJÁ vb. I. tr. (Tehn.) A curăța o instalație de impuritățile depuse de un fluid care a circulat prin ea. ◊ A purja balastul = a goli balastul de apă prin introducerea aerului sub presiune, la submarine. [< fr. purger].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu purja
PROTEJÁ, protejez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) apăra de acțiuni dăunătoare, de un pericol; a (se) păzi, a (se) feri. 2. Tranz. A ocroti, a sprijini, a ajuta pe cineva, înlesnindu-i reușita prin recomandări, sprijin material sau moral etc. ♦ A favoriza, a părtini; a încuraja. [Var.: (înv.) protége vb. III] – Din fr. protéger, lat. protegere. Vezi definitia »
ERIJÁ vb. refl. a-și aroga ilegal o autoritate, un rol, a se da drept... (< fr. ériger) Vezi definitia »
AMENAJÁ, amenajez, vb. I. Tranz. A pune în ordine, a face să corespundă unui anumit scop; a aranja. – Fr. aménager. Vezi definitia »
REANGAJÁ vb. I. tr., refl. a (se) angaja din nou. II. refl. a se angaja în cadrele active ale armatei (după terminarea stagiului obligatoriu). (< fr. réengager) Vezi definitia »
REANGAJÁ vb. I. tr., refl. A (se) angaja din nou. ♦ refl. (În vechea armată) A se angaja în cadrele active ale armatei după terminarea stagiului obligatoriu. [P.i. 3,6 -jează, ger. -jând. / cf. fr. rengager]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z