Definita cuvantului radioghida
RADIOGHIDÁ vb. I. tr. A conduce sau a pilota la distanță cu ajutorul undelor radio. [Cf. fr. radioguider].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu radioghida
SCANDÁ vb. I. tr. A marca măsura versurilor grecești sau latinești, descompunându-le în unitățile lor metrice sau silabice; a recita respectând valoarea silabelor. ♦ A vorbi sau a recita accentuând fiecare cuvânt, fiecare silabă etc. ♦ (Muz.) A citi o frază muzicală, punând accentul pe timpii tari. [< fr. scander, cf. lat. scandere – a urca]. Vezi definitia »
VAGABONDÁ vb. intr. 1. a rătăci fără țintă, a trăi ca (un) vagabond. 2. (fig.; despre gânduri, imaginație) a trece, fără încetare, de la un lucru la altul. (< fr. vagabonder) Vezi definitia »
APAHIDA, com. în jud. Cluj, pe Someșul Mic; 7.135 loc. (1991). Expl. de tufuri dacitice, balast și nisipuri. Nod de c. f. Complex avicol; pomicultură (meri, pruni). Aici au fost descoperite o importantă așezare și necropolă celtice (sec. 3-2 î. Hr.) și două morminte princiare germane (sec. 5) cu un bogat inventar funerar. În ev. mediu, atestată documentar din 1263. Vezi definitia »
COPOSEDÁ vb. I. tr. (Jur.) A poseda în comun un lucru. [Cf. fr. coposséder]. Vezi definitia »
BREDA, oraș în Olanda, port fluvial pe Merk; 154,6 mii loc. (1986, cu suburbiile). Nod feroviar. Metalurgie, constr. de mașini, produse din mătase, piel. și încălț., conserve de legume; ciocolată. Biserică gotică (sec. 15). În 1625, după o rezistență eroică, B. a fost cucerită de spaniolii conduși de generalul Spinola. Locul mai multor conferințe internaționale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z