Definita cuvantului reionism
REIONÍSM s.n. Mișcare în artele plastice din Rusia de la începutul sec. XX, care își propunea să sugereze în pictură a patra dimensiune, să dea impresia că opera ar fi atemporală și aspațială. [Scris și rayonnism, pron. -re-io-. / cf. fr. rayonnisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu reionism
SELENOTROPÍSM s.n. Influență a Lunii pline asupra unor plante. [Cf. gr. selene – Lună, tropein – a se întoarce]. Vezi definitia »
BITONALÍSM s. n. bitonalitate. (< bitonal + -ism) Vezi definitia »
AKMEÍSM (‹ rus.), s. n. Școală poetică rusă de la începutul sec. 20, născută ca reacție împotriva simbolismului și a futurismului, în jurul unui program de negare a tradiției și de liberalizare a cuvîntului. Reprezentanți: A. Ahmatova, N. Gumiliov, O. Mandelștam. Vezi definitia »
TAILORÍSM s.n. Metodă de organizare a muncii, în cadrul căreia normele de muncă se stabilesc la nivelul muncitorilor cu cel mai ridicat randament și care duce astfel la creșterea substanțială a intensității muncii. [Scris și taylorism. / < fr. taylorisme, cf. Taylor – inginer și economist american]. Vezi definitia »
ANTIDOGMATÍSM s.n. Atitudine împotriva dogmelor și dogmatismului; anticonformism. [< fr. antidogmatisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z