Definita cuvantului repetiție
REPETÍȚIE s.f. 1. Repetare a unui cuvânt, a unei idei, a unei acțiuni etc. ◊ Armă cu repetiție = armă cu care se pot trage mai multe focuri la rând. ♦ Activitate depusă de interpreți pentru pregătirea unui spectacol sau a unui concert. 2. Procedeu stilistic care constă în folosirea repetată a aceluiași cuvânt sau grup de cuvinte pentru a înviora expresia, întărind ideea. 3. (Jur.) Acțiunea de a cere prin justiție restituirea unei sume de bani plătite fără a fi datorată. [Gen. -iei, var. repetițiune s.f. / cf. fr. répétition, lat. repetitio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu repetiție
xerodermíe s. f., art. xerodermía, g.-d. xerodermíi, art. xerodermíei; pl. xerodermíi, art. xerodermíile Vezi definitia »
FITOTAXONOMÍE s. f. studiul clasificării plantelor. (< fr. phytotaxonomie) Vezi definitia »
POLIFAGÍE s. f. 1. consumare exagerată de alimente, simptom al diabetului zaharat. 2. mod de nutriție a organismelor polifage. ◊ proprietate a unor paraziți de a ataca viețuitoarea gazdă din specii diferite. (< fr. polyphagie) Vezi definitia »
CLIRONOMÍE, clironomii, s. f. (Înv.) (Drept de) moștenire (a unui bun). – Din ngr. klironomía. Vezi definitia »
TELECHINEZÍE s. f. (Psih.) Capacitate a unor persoane de a deplasa obiecte fără să le atingă. [Scris și: telekinezie] – Din fr. télékinésie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z