Definita cuvantului retromorfism
RETROMORFÍSM s.n. Trecerea unor roci cristaline la o stare inferioară de metamorfism. V. diaftoreză. [< fr. rétromorphisme, cf. lat. retro – înapoi, gr. morphe – formă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu retromorfism
s.m. Tânăr neînsurat; fecior, june. ♢ Flecău (Mold) Vezi definitia »
CAFEÍSM s. n. Totalitatea tulburărilor care apar în urma abuzului de cafea, de ceai etc. și care se manifestă prin insomnie, cefalee, aritmie cardiacă etc. – Din fr. caféisme. Vezi definitia »
IDONEÍSM s.n. Curent raționalist dialectic în filozofia contemporană, inițiat de matematicianul și fizicianul elvețian Ferdinand Gonseth, care concepe filozofia ca fiind încontinuu capabilă pentru un inepuizabil dialog cu experiența; filozofie a deschiderii. [Cf. fr. idonéisme]. Vezi definitia »
BIZANTINÍSM s.n. Corupție și neorânduială (politică și publică). ♦ Predilecție pentru disputele subtile și inutile. [< fr. byzantinisme]. Vezi definitia »
EXPRESIONÍSM s.n. Mișcare literară și artistică modernă apărută la începutul sec. XX caracterizată prin tendința exagerată de a pune în lumină viața interioară (stări de spaimă, de durere, de uimire, de exacerbare a sentimentelor) în dauna lumii din afară și a impresiilor lăsate de aceasta. [Pron. -si-o-. / < fr. expressionnisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z