Definita cuvantului retușare
RETUȘÁRE s.f. 1. Acțiunea de a retușa și rezultatul ei; retuș. 2. (Muz.) Împodobire a unei melodii cu diferite ornamente. [< retușa].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu retușare
TELEDETECTÁRE s.f. Tehnica de a vedea obiectele de la distanță, invizibile cu mijloace obișnuite. [Cf. fr. télédetection]. Vezi definitia »
POSTSONORIZÁRE s. f. procedeu constând în adăugarea sunetului imaginii filmate în prealabil. (după fr. postsonorisation) Vezi definitia »
SPADICIFLÓRE s. f. pl. Ordin de plante erbacee perene, monocotiledonate, care au inflorescențe în formă de spic (spadice) (Arales). – După fr. spadiciflores. Vezi definitia »
COMUTÁRE s.f. 1. Acțiunea de a comuta și rezultatul ei; comutație. ◊ (Jur.) Comutarea pedepsei = înlocuire a unei pedepse mai grele printr-una mai ușoară. 2. (Mat.) Operație efectuată asupra unui șir de numere, al cărei rezultat nu depinde de ordinea în care se operează asupra diferitelor elemente ale șirului. 3. Fenomenul elaborării unor reflexe condiționate diferite la unul și același stimul în funcție de schimbarea condițiilor mediului ambiant. ♦ Particularitate a atenției cuiva de a trece ușor de la o activitate la alta. 4. Procedeu, folosit mai ales în lingvistica structuralistă, constând în înlocuirea unui element lingvistic cu altele din același plan sau cu zero, pentru a determina astfel valoarea lui în limbă. [< comuta]. Vezi definitia »
SUBMINÁRE s.f. Acțiunea de a submina și rezultatul ei. ♦ (Geol.) Formarea de nișe la baza unor abrupturi și versanți, care provoacă surparea acestora. [< submina]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z