Definita cuvantului rezervație
REZERVÁȚIE s.f. 1. Teritoriu cu plante, animale și formații geologice rare, pe care este oprită prin lege orice transformare. 2. Limite teritoriale într-un stat înăuntrul cărora sunt obligate să locuiască anumite grupuri de băștinași. [Gen. -iei, var. rezervațiune s.f. / cf. fr. réservation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rezervație
amfimixie s.f.Tip de inmultire in care zigotul se formeaza dupa unirea gametilor de sex contrar.-Din fr,amphmixie. Vezi definitia »
RABDOMANȚÍE [< fr.; gr. rhabdos „baghetă” + manteia „divinație”] s.f. Căutarea unor obiecte ascunse și îndeosebi a apei subterane (în scopul realizării de fântâni) cu ajutorul unei baghete care se crede că începe să vibreze în locul respectiv. Sursa: Dicționar Enciclopedic, vol. VI, R-Ș, 2006. Vezi definitia »
PALINOLOGÍE s. f. 1. ramură a botanicii care se ocupă cu studiul polenului și al sporilor. 2. știință care se ocupă cu reconstituirea mediului fizic unde au evoluat omul și societatea umană de la primele începuturi. (< fr. palynologie) Vezi definitia »
LEUCODERMÍE s. f. Decolorare a pielii cauzată de absența sau de dispariția locală a unor pigmenți. [Pr.: le-u-] – Din fr. leucodermie. Vezi definitia »
SUBHEMOFILÍE s. f. formă de hemofilie ușoară. (< sub- + hemofilie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z