Definita cuvantului rix
RIX s.n. v. rixă.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rix
FÉNIX s.m. 1. Pasăre legendară, imaginată ca un vultur cu penele de aur și de purpură, despre care se credea că renaște din propria ei cenușă, fiind socotită drept simbol al primenirii, al reînnoirii veșnice. ♦ (Fig.) Om superior, unic în genul său, de mare valoare. 2. Palmier, plantă de apartament. [< fr. phénix, cf. lat. phoenix, gr. phoinix]. Vezi definitia »
SARDÓNIX s.n. Varietate de calcedonie de culoare roșie sau brună, folosită ca piatră semiprețioasă. [Var. sardoniu s.n. / < fr. sardonyx]. Vezi definitia »
BELLATRIX, stea de mărimea a doua din constelația Orion. Vezi definitia »
FIX, -Ă, ficși, -xe, adj. l.(Adesea adverbial) Care nu-și schimbă locul sau poziția; nemișcat, neclintit. ♦ Care este solidar cu un element la care se află atașat. Șurub fix. ♦ Care rămâne oprit asupra unui anumit punct. Privire fixă. ♦ Care nu se schimbă, nu variază; stabil. Preț fix.Idee fixă = idee care preocupă permanent pe cineva, care îl împiedică să se gândească la altceva; obsesie. 2. (Despre ore) Precis, exact. – Din fr. fixe, lat. fixus. Vezi definitia »
ANTEFÍX, antefixe, s. n. Ornament (de pământ ars) așezat la marginea inferioară a acoperișului de olane al unei case. – Fr. antéfixe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z