Definita cuvantului oltean
OLTEÁN, -Ă, olteni, -e, s. m., adj. I. S. m. 1. Persoană care face parte din populația de bază a Olteniei sau este originară de acolo; (la pl.) populație care locuiește în Oltenia. 2. (Ieșit din uz) Precupeț (originar din Oltenia) care făcea comerț ambulant cu fructe, legume etc. II. Adj. Care aparține Olteniei sau oltenilor (I), privitor la Oltenia sau la olteni, originar din Oltenia; oltenesc. – Olt (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oltean
oragan genital Vezi definitia »
svițereán, -ă, adj. (înv.) șvițeran, elvețian. Vezi definitia »
PARABAZEDOWIÁN adj. sindrom ~ = sindrom, la femeile tinere, caracterizat printr-un ansamblu de semne care amintesc de cele ale gușei exoftalmice, datorindu-se unor tulburări ale sistemului neurovegetativ. (< fr. parabasedowien) Vezi definitia »
MOMENTÁN, -Ă, momentani, -e, adj. 1. Care durează un moment sau puțin timp; temporar, trecător. ♦ (Gram.; despre verbe și timpuri verbale) Care exprimă acțiuni de durată scurtă. 2. Care este din momentul de față; actual. ♦ (Adverbial) Numaidecât; în clipa de față. [Var.: momentanéu, -ée adj.] – Din lat. momentaneus, it. momentaneo, fr. momentané, germ. momentan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z