Definita cuvantului rober
ROBÉR s.n. Reuniune de trei persoane la vist sau la bridge. [< engl. robber].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rober
ATELIÉR s.n. 1. Loc, încăpere, local înzestrat cu unelte sau mașini unde se desfășoară o activitate meșteșugărească sau industrială organizată. ♦ Totalitatea lucrătorilor care muncesc într-un asemenea local. 2. Încăpere de lucru a unui pictor, a unui sculptor, a unui fotograf etc. [Pron. -li-er. / < fr. atelier]. Vezi definitia »
RÚBER s.n. Cauciuc obținut din latexul unor plante tropicale. [< germ. Rubber]. Vezi definitia »
sărcinér, sărcinére, s.n. și sărcinéri, s.m. (reg.) 1. (s.n.) par lung și gros înfipt în pământ, făcut din trunchiul unui copac tânăr, cu crengile retezate aproape de tulpină, pe care țăranii și ciobanii atârnă, la țară, diferite obiecte gospodărești; prepeleac, olar, sărcior; cuier. 2. (s.n.) lemn fixat vertical pe plută, de care plutașii își agață hainele sau alte obiecte. 3. (s.n.) nume dat unor obiecte asemănătoare ca formă cu sărcinerul și care au diverse întrebuințări: a) trunchi de copac tânăr, cu crengile retezate aproape de tulpină, înfipt în pămînt, pe care se clădește claia de fân; b) fiecare dintre prăjinile legate căte două cruciș și așezate în părțile clăii de fân; c) arac pentru susținut fasolea; d) par la gard. 4. (s.m.) persoană care transportă o greutate, o sarcină. Vezi definitia »
REVÉR s.n. 1. Partea răsfrântă a unei haine în prelungirea gulerului, de o parte și de alta a pieptului. 2. Lovitură executată cu partea exterioară a rachetei sau a paletei la jocul de tenis de masă; backhand. [Pl. -re, -ruri. / < fr. revers]. Vezi definitia »
pețér, pețéri, s.m. (reg.) 1. îngrijitor de câini. 2. persoană care știe să aleagă cai buni. 3. negustor (de cai). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z