Definita cuvantului rogațiune
ROGAȚIÚNE s.f. Proiect de lege în dreptul roman, prezentat poporului pentru a-l aproba. [Pron. -ți-u-. / < lat. rogatio, fr. rogation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rogațiune
REDIBIȚIÚNE s.f. v. redibiție. Vezi definitia »
MISIÚNE, misiuni, s. f. 1. Însărcinare, împuternicire dată cuiva, sarcină de a face un anumit lucru. 2. Grup de persoane (oficiale) trimis într-o țară străină cu un anumit scop (de obicei diplomatic); delegație. ◊ Misiune diplomatică = reprezentanță diplomatică a unui stat, condusă de un ambasador sau de un ministru plenipotențiar. 3. Acțiune de propagare a creștinismului în țări cu altă religie dominantă; instituție religioasă dintr-o asemenea țară, prin care se propagă creștinismul. 4. Rol, rost, datorie, menire. [Pr.: -si-u-.Var.: (1, înv.) mísie s. f.] – Din fr. mission, lat. missio, -onis. Vezi definitia »
Provine din cuvântul de origine germană,,gottesmann'', folosit in secolele XVIII, XIX, pentru a defini termenul bisericesc de „epitrop”. Vezi definitia »
PREDISPÚNE, predispún, vb. III. Tranz. 1. A crea cuiva o anumită dispoziție, stare de spirit, a dispune la ceva. 2. (Med.) A face să aibă o deosebită sensibilitate sau receptivitate față de anumite boli. – Din fr. prédisposer (după dispune). Vezi definitia »
INGESTIÚNE s.f. v. ingestie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z