Definita cuvantului rolgang
ROLGÁNG s.n. (Tehn.) Transportor la care materialul e purtat de rulouri care nu se deplasează, ci primesc o mișcare de rotație în jurul axei, fiind antrenate de lanțuri fără sfârșit; transportor cu rulouri. [< germ. Rolgang].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rolgang
ȘÉPING s.n. 1. Mașină de rabotat transversal. 2. Rabotare transversală. [< engl. shaping(planer)]. Vezi definitia »
FOLK-SONG s.n. Cântec popular caracterizat prin intenții vădite de critică contra unei societăți anumite, ca expresie a unei culturi, a unui grup neintegrat ideologic în acea societate. [Pron. folc-son. / < engl., fr., it. folk-song]. Vezi definitia »
PARẤNG s. m. v. părâng. Vezi definitia »
HANG, (2) hanguri, s. n. 1. (În expr.) A ține hangul = a) a acompania o melodie; b) fig. a însoți, a întovărăși; c) fig. a ține partea cuiva, aprobând tot ce face și ce spune; a face pe placul cuiva, a cânta cuiva în strună. 2. (Reg.) Nume dat unor instrumente sau unor părți ale instrumentelor muzicale care servesc pentru a ține acompaniamentul. – Din magh. hang „sunet, ton, glas”. Vezi definitia »
parasáng, parasánge, și parasánghe, s.n. (înv.) veche unitate de măsură a lungimii, echivalentă cu patru mile pătrate sau cu 3750 de pași. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z