Definita cuvantului rotary
ROTARY s.n. 1. Sistem de foraj petrolier mecanic, cu circulație continuă și cu rotirea garniturii de foraj. 2. Sistem de telefonie automată, în care unele organe sunt acționate de o mișcare de rotație continuă. [< engl., fr. rotary].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rotary
CHAMBERY [șãberí], oraș în SE Franței (Savoia), la E de Lyon, în Alpii Savoiei; 96,2 mii loc. (1982, cu suburbiile). Ind. constr. de mașini, chimică, alim., a cimentului și aluminiului. Universitate. Catedrală (sec. 15-16). Castelul ducilor de Savoia (1232). Vezi definitia »
BERRY, Chuck (n. 1926), chitarist și compozitor american de culoare. Compune într-un stil care îmbină care îmbină „blues” și „country”. Unul dintre promotorii „rock amd roll-ului”. Vezi definitia »
MICROHÉNRY s.m. (Fiz.) Unitate de inductanță electrică, egală cu a milioana parte dintr-un henry. [Pl. invar.; var. (după alte surse): microhenri. / < fr. microhenry]. Vezi definitia »
MILIHÉNRY s.m. (Fiz.) Unitate de măsură pentru inductanță, egală cu a mia parte dintr-un henry. [Var. (după alte surse) milihenri. / < germ. Millihenry]. Vezi definitia »
FOLK-COUNTRY FOLC-CANTRI/ s. n. amestec de stiluri folk și country. (< engl. folk-country) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z