Definita cuvantului rotație
ROTÁȚIE s.f. 1. Mișcare a unui corp în jurul unui punct fix sau al unei axe. ♦ Mișcarea corpurilor cerești în jurul axei proprii. 2. Fenomenul pe care îl prezintă unele procese din natură și din societate de a se repeta; revenirea periodică a unui fapt reieșit din desfășurarea unui astfel de proces. ◊ Rotația capitalului = procesul de repetare periodică a circuitului capitalului, a mișcării sale în sfera producției și a circulației. ♦ Alternarea metodică pe același teren a plantelor care se cultivă într-un asolament. 3. Schimb de persoane sau de echipe efectuat în cursul unei activități. [Gen -iei, var. rotațiune s.f. / cf. fr. rotation, lat. rotatio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rotație
AMFIBOLOGÍE s. f. construcție defectuoasă care face ca o frază să aibă un sens dublu, echivoc. (< fr. amphibologie, lat. amphibologia) Vezi definitia »
ELONGÁȚIE s.f. 1. Valoarea într-un moment dat a deplasării unui corp față de poziția sa de echilibru. ♦ Distanță unghiulară dintre doi aștri în raport cu Pământul. 2. (Med.) Întindere terapeutică a unui membru al corpului. [Gen. -iei, var. elongațiune s.f. / cf. fr. élongation]. Vezi definitia »
COXOPATÍE, coxopatii, s. f. (Med.) Denumire generică pentru bolile șoldului. – Din fr. coxopathie. Vezi definitia »
sfárghie, sfárghii, s.f. (reg.) 1. așchie; bucată de lemn subțire tăiată în lung. 2. (în forma: sfârdie) loc de arătură lung și îngust. Vezi definitia »
TRANZÍȚIE s. f. trecere de la o formă, de la o stare etc. la alta. ♦ de ~ = tranzitoriu; provizoriu. ◊ trecere (bruscă) a unui sistem fizic dintr-o stare în alta; transformare. ◊ schimbare treptată a unei roci în alta. (< fr. transition, lat. transitio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z