Definita cuvantului rupia
RÚPIA s.f. Boală de piele manifestată prin cruste purulente care, după ce cad, lasă răni sângerânde. [< fr. rupia, cf. lat. rupes – stâncă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rupia
ALEXANDRIA, municipiu în Cîmpia Română, pe rîul Vedea, reșed. jud. Teleorman; 58.238 loc. (1991). Nod rutier. Fabrici de rulmenți, de panouri și tablouri electrice, de aparataj și accesorii (filtre mecanice, baterii, panouri radiante), de conserve din legume și fructe, de brînzeturi și de cărămidă. Morărit și panificație; topitorie de cînepă și in; filatură de bumbac; ateliere de reparații auto. Fundat în 1834. Biserica Sf. Apostoli (1842-1846). Muzeu de istorie. Declarat municipiu în 1979. Vezi definitia »
APROPRÍA, apropriez, vb. I. Tranz. 1. A-și însuși un lucru (străin). 2. A face ca un lucru să fie potrivit pentru un anumit scop. [Pr.: -pri-a] – Din fr. approprier, lat. appropriare. Vezi definitia »
sânvăsiá, sânvăsiéz, vb. I (reg.) a face vrăji în ajun de Anul Nou; a ghici în noaptea de Anul Nou. Vezi definitia »
CAVALCAVÍA s. n. pod (peste o stradă); pasarelă. (< it. cavalcavia) Vezi definitia »
CALOMNIÁ, calomniez, vb. I. Tranz. A vorbi pe cineva de rău, a spune lucruri neadevărate despre cineva, a discredita pe cineva în onoarea sau reputația sa; a defăima, a bârfi, a cleveti, a huli, a ponegri. [Pr.: -ni-a] – Din fr. calomnier, lat. calumniari. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z