Definita cuvantului rută
RÚTĂ s.f. Drum, traseu. ♦ Via, direcție. [< fr. route].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu rută
SUPERNOVĂ s.f. Explozie violenta a unei stele care se produce in stadiile finale de evolutie. Momentul in care steaua (supraginanta albastra) si-a pierdut rezervele de combustibil, si s-a prabusit sub propria greutate rezultand o luminozitate de 10-100 de milioane de ori mai stralucitoare decat soarele nostru, si in cele mai multe cazuri o gaura-neagra Vezi definitia »
clisură, s.f. 1. chei, din sârbo-croată klisura = chei Vezi definitia »
telefoniadă, telefoniade s. f. (pub., peior.) intoxicare telefonică a electoratului în ajunul alegerilor. Vezi definitia »
SEMÁNTICĂ s.f. 1. Ramură a lingvisticii care studiază sensurile cuvintelor și evoluția acestor sensuri; semasiologie. ♦ Sens lexical; (p. ext) semnificație; semantism. ◊ Semantica artei = ramură a semanticii care se ocupă cu înțelesul cuvintelor folosite în limbajul literar. 2. Parte a semioticii care studiază raportul semnelor cu obiectele semnificate. ◊ Semantica generală = curent teoretic care cercetează limbile „naturale” din punct de vedere sociologic și pragmatic. [Gen. -cii. / < fr. sémantique, cf. gr. sema – semn]. Vezi definitia »
VĂPSEÁLĂ s. f. v. vopsea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z