Definita cuvantului sasanid
SASANÍD, -Ă adj. Referitor la dinastia Sasanizilor din Iran. ◊ Arta sasanidă = arta dezvoltată în Iran în sec. III-VII, care se caracterizează prin monumentalitatea edificiilor și, în general, a multora dintre operele sale (statui, reliefuri rupestre), ca și prin reprezentarea unor scene de învestitură și de luptă, de vânătoare și de triumf, care preamărește puterea despotică a suveranilor. [Cf. fr. sassanide].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sasanid
ANTIRÍD, -Ă adj., s.n. (Produs cosmetic) contra ridurilor. [< fr. antirides]. Vezi definitia »
CANÍD, canide, s. n. (La pl.) Familie de mamifere carnivore digitigrade, cu gheare neretractile și cu patru degete la picioarele dinainte și cinci la cele din spate, din care fac parte lupul, vulpea, șacalul etc.; (și la sg.) animal din această familie. – Din fr. canidés. Vezi definitia »
STEROÍD s. m. substanță organică din sterol, baza multor hormoni și acizi biliari, cu variate acțiuni biologice. (< fr. stéroïde) Vezi definitia »
BACTERICÍD, -Ă adj., s. n. (substanță) care distruge bacteriile. (< fr. bactéricide) Vezi definitia »
acid gras nesaturat cu 20 de atomi de carbon in molecula , derivat din acidul arahidonic;de exemplu,prostaglandinele si leukotrienele. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z