Definita cuvantului vectorial
VECTORIÁL, -Ă adj. Referitor la un vector; cu vectori. ◊ Calcul vectorial = ramură a matematicii care operează cu vectori și se ocupă cu studiul proprietăților lor. ♦ (Despre mărimi) A cărui definiție presupune enunțul unui număr, al unei direcții și al unui sens pe această direcție. [Pron. -ri-al. / cf. fr. vectoriel].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vectorial
AMORÁL, -Ă adj. Care nu are noțiunea moralității, refractar față de normele morale. [Cf. fr. amoral, it. amorale]. Vezi definitia »
LARINGÁL, -Ă adj., s. f. (consoană) care se pronunță cu zgomot de fricțiune în laringe. (< fr. laryngal) Vezi definitia »
LONGITUDINÁL, -Ă, longitudinali, -e, adj., s. f. 1. Adj. Care este așezat în direcția lungimii, care se întinde de-a lungul. 2. S. f. Nervură metalică aplicată în sens longitudinal (1) pe fundul unei nave, pe bordaje sau sub punte, pentru a întări tablele învelișului. – Din fr. longitudinal. Vezi definitia »
OFICIÁL, -Ă adj. 1. care emană de la guvern, de la o autoritate; publicat de o înaltă autoritate. ♦ buletinul ~ = periodic în care se publică acte normative. ◊ (despre limbă) propriu actelor, documentelor autorităților, ale statului. 2. care are caracter de lege; (p. ext.) declarat, fățiș. 3. (fig.) rece, stereotip; solemn. (< fr. officiel, lat. officialis) Vezi definitia »
ORCHESTRÁL, -Ă, orchestrali, -e, adj. Care aparține orchestrei, propriu orchestrei, privitor la orchestră, care se execută de orchestră. – Din fr. orchestral. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z