Definita cuvantului schizopode
SCHIZOPÓDE s.n.pl. Ordin de mici crustacee marine cu o serie de caractere primitive; (la sg.) crustaceu din acest ordin. [Sg. schizopod. / < fr. schizopodes].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu schizopode
EXTÍNDE vb. tr., refl. a (se) întinde, a (se) mări; a (se) propaga, a (se) lărgi. (< lat. extendere) Vezi definitia »
(de rev./în contrad. cu DER – tavi) LÉTE subst. (Reg.) Timp liber, liniște. (et. nec.) [DEX, la îndelete] Vezi definitia »
RĂSPÚNDE, răspúnd, vb. III. 1. Intranz. și tranz. A da un răspuns la o întrebare sau la cuvintele adresate de cineva. ♦ Intranz. A face (în mod satisfăcător sau nesatisfăcător) dovada cunoștințelor sale în fața unui examinator. 2. Intranz. A reacționa prin vorbe, gesturi, atitudini la acțiuni, solicitări, provocări etc.; a replica, a riposta, a obiecta. ♦ A interveni într-o discuție (publică), combătând (oral sau în scris) teza cuiva. ♦ A scrie cuiva de la care s-a primit o scrisoare. 3. Intranz. A constitui o explicație la o întrebare. 4. Intranz. A da urmare unui apel; a da ascultare unei chemări, a se supune. ♦ A lămuri o problemă la cererea sau la sesizarea cuiva. 5. Intranz. Fig. A satisface. ♦ (Înv.) A se potrivi, a corespunde. 6. Intranz. A avea comunicație cu..., a străbate până la... ♦ (Despre senzații fizice sau psihice) A se face simțit, a se transmite; a răzbate, a răsuna. 7. Refl. (Înv.) A comunica cu cineva, a ține legătura cu o persoană sau cu un grup de persoane. 8. Intranz. A da socoteală, a fi responsabil, a-și lua răspunderea pentru faptele sale sau ale altcuiva, a garanta pentru cineva. 9. Tranz. (Înv.) A achita, a plăti o sumă de bani. [Prez. ind. și: (reg.) răspunz] – Lat. respondere. Vezi definitia »
SCOMBRÍDE s.n.pl. Familie de pești teleosteeni marini, cuprinzând scrumbia, pălămida, somnul etc.; (la sg.) pește din această familie. [< fr. scombridés, cf. lat. scomber – scrumbie]. Vezi definitia »
BRAHIOPÓDE (‹ fr. {i}; brahi + gr. pod- „picior”) s. n. pl. Încrengătură de nevertebrate în care sînt cuprinse animale marine de talie mică (sub 6 cm), solitare, bentonice, cu cochilie bivalvă, fixate temporar sau permanent de substrat printr-un organ musculos, prin spini sau, direct, printr-una din valve. Au maximul de dezvoltare în Paleozoic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z