Definita cuvantului scriboman
SCRIBOMÁN, -Ă s.m. și f. (Depr.) Bolnav de scribomanie; scriptoman. [< fr. scribomane].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu scriboman
ASIRIÁN, -Ă, asirieni, -e, s. m. și f. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație semitică care a trăit în statul sclavagist Asiria; (și la sg.) persoană care făcea parte din această populație. 2. Adj. Care aparține Asiriei sau asirienilor (1). [Pr.: -ri-an] – Din fr. assyrien. Vezi definitia »
(GR.AN„FARA”,ETHOS„CARACTER”ȘIPATHOS„BOALA”).DEFINIREA PSIHOPATIILOR CARACTERIZATE IN SPECIAL PRIN DEFECTE MORALE. Vezi definitia »
pifan, pifani s. m. 1. (iron.) infanterist. 2. (peior.) soldat aflat în primul ciclu de instrucție. 3. om naiv / credul. Vezi definitia »
joseán (josán), – ă, adj. și s.m. și f.(reg.) 1. (om) care locuiește în partea de jos a unui ținut, a unui sat. 2. (locuitor) din Țara de jos. 3. (fig.) (om) de jos, servitor de rând. Vezi definitia »
borcán (borcáne), s. n. – Vas cilindric pentru păstrarea conservelor etc. Mag. borkancsó, de la bor „vin” și kancsó „cană” (› rom. canceu), cf. Cihac, II, 484. DAR se referă la bg. burkan, care, după Capidan, Raporturile, 221, provine din rom.Der. borcăna, vb. (a îngroșa, a se umfla un membru sau organ); borcănos, adj. (umflat). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z