Definita cuvantului semidiurn
SEMIDIÚRN, -Ă adj. Care durează 12 ore. ◊ Maree semidiurnă = tip de maree caracterizat prin producerea alternativă în 24 de ore a două maree înalte și două joase. [Cf. engl. semidiurnal, fr. demi-diurne].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu semidiurn
DIÚRN, -Ă adj. Care se petrece în timp de o zi. ◊ Mișcare diurnă = mișcare aparentă de la est la vest a aștrilor pe sfera cerească, care are loc în 24 de ore; maree diurnă = tip de maree caracterizat prin aceea că în 24 de ore are loc o maree înaltă și una joasă. ♦ Care se face în timpul zilei, de zi. ♦ (Despre flori) Care se deschide numai la lumină. [Pron. di-urn. / < fr. diurne, it. diurno, lat. diurnus]. Vezi definitia »
BLACKBURN [blæcbən], oraș în centrul Marii Britanii (Anglia); 221,9 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de comunicații. Expl. de huilă. Echipament electric. Ind. bumbacului și a hîrtiei. Vezi definitia »
POSTMODÉRN, -Ă adj. care aparține epocii de după modernism; postmodernist. (< engl. postmodern) Vezi definitia »
CAPRICÓRN s.n. Constelație din emisfera australă. ♦ Tropicul capricornului = paralelă pe globul terestru care se află la 23°27' latitudine sudică. ♦ Unul dintre semnele zodiacului (care se reprezintă printr-un țap). [< lat. capricornus < capra – capră, cornus – corn, cf. fr. capricorne]. Vezi definitia »
pattern = s.n. tipar (engl.) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z