Definita cuvantului semnalabil
SEMNALÁBIL, -Ă adj. (Demn) de semnalat. [< semnala + -bil].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu semnalabil
NECOMBUSTÍBIL, -Ă, necombustibili, -e, adj. (Despre substanțe, materiale etc.) Care nu poate arde, care nu este combustibil. – Ne- + combustibil (după engl. non-combustible). Vezi definitia »
REVERSÍBIL, -Ă, reversibili, -e, adj. 1. Care poate reveni, care poate fi adus sau întors înapoi. ♦ (Jur.; despre bunuri) Care urmează să revină, în anumite cazuri, în posesia fostului proprietar. ♦ (Despre rente, pensii) Care, la moartea titularului, trece asupra altei persoane (îndreptățite). 2. (Fiz.; despre unele transformări) Care se poate produce atât într-un sens, cât și în sens invers, fenomenul trecând succesiv prin aceleași stări, pentru a se întoarce la starea inițială. ♦ (Chim.; despre reacții) În care corpurile ce iau naștere din combinarea unor substanțe pot să se recombine, pentru a forma din nou o anumită cantitate din substanțele inițiale. 3. (Mec.) Care poate acționa, care se poate mișca în două sensuri opuse. ◊ Plug reversibil = plug alcătuit din două trupițe simetrice, care poate răsturna brazda, la dus și la întors, în aceeași parte și care servește, în special, la arături pe coaste, pe deal. – Din fr. réversible. Vezi definitia »
INVULNERÁBIL, -Ă adj. care nu poate fi rănit. ◊ care nu poate fi atacat, învinuit în nici un fel. (< fr. invulnérable, lat. invulnerabilis) Vezi definitia »
IGNÓBIL, -Ă adj. (Rar) Josnic, infam, mârșav. [Pron. ig-no-. / < lat. ignobilis, cf. fr. ignoble]. Vezi definitia »
ATACÁBIL, -Ă, atacabili, -e, adj. Care poate fi atacat. – Din fr. attaquable. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z