Definita cuvantului simpaticolitic
SIMPATICOLÍTIC, -Ă adj., s.n. (Medicament) care paralizează sistemul nervos simpatic; simpatolitic. [< fr. sympathicolytique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu simpaticolitic
DEÓNTIC, -Ă I. adj. referitor la deontică; necesar, obli-gatoriu. II. s. f. disciplină care studiază aspectele logice și structurale ale formelor de gândire normative și imperative, precum și ale sistemelor de norme și obligații morale. (< germ. deontisch, /II/ Deontik) Vezi definitia »
FILOELÉNIC, -Ă adj. Filoelen. [Cf. fr. philhellénique]. Vezi definitia »
URETROTÓMIC, -Ă adj. Referitor la uretrotomie. [< fr. urétrotomique]. Vezi definitia »
MÉTRIC1 adj. Referitor la sistemul zecimal de măsuri și greutăți care are metrul ca unitate de bază. ◊ Sistem metric = ansamblul unităților de măsură care au la bază metrul. ♦ (Despre mărimi) Care are calitatea de a admite o măsură. [< fr. métrique]. Vezi definitia »
poróinic (poróinici), s. m. – Specie de orhidee (Orchis speciosa, Orchis fusca). – Var. porănic(i), poranic(i), puroinic. Probabil din sl. pora „forță” cu suf. -nic (Cihac, II, 299), datorită întrebuințării tuberculilor săi ca fortificant, cf. salep; v. și poară, porav. Der. din bg. poroi „torent” (Conev 45) sau din roi (Scriban) este improbabilă. Formele cuvîntului arată o apropiere de roi și puroi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z