Definita cuvantului simultaneiza
SIMULTANEIZÁ vb. I. tr. A da un caracter simultan, a face să se petreacă în același timp. [Pron. -ne-i-. / et. incertă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu simultaneiza
REACTUALIZÁ, reactualizez, vb. I. Tranz. A face să fie din nou actual, a readuce în actualitate. [Pr.: re-ac-tu-a-] – V. reactualiza. Vezi definitia »
BALIZÁ, balizez, vb. I. Tranz. A fixa o baliză, a marca prin balize diverse puncte de pe un teren. – Fr. baliser. Vezi definitia »
APOTEOZÁ, apoteozez, vb. I. Tranz. (În antichitatea greco-romană) A trece un erou sau un împărat în rândul zeilor. ♦ Fig. A aduce laude și onoruri excepționale, a ridica în slavă (pe cineva sau ceva). [Pr.: -te-o-] – Din fr. apothéoser. Vezi definitia »
DEFERIZÁ, deferizez, vb. I. Tranz. A îndepărta excesul de fier din apele feruginoase spre a le face proprii consumului. – Din fr. déferriser. Vezi definitia »
NATURALIZÁ, naturalizez, vb. I. 1. Tranz. A acorda unui străin cetățenia statului în care locuiește. ♦ Refl. (Despre străini) A obține dreptul de cetățean al statului în care locuiește. 2. Tranz. fact. și refl. A (se) adapta într-un mediu nou, intrând în componența obișnuită a florei sau a faunei naturale a acestuia. – Din fr. naturaliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z