Definita cuvantului sindesmoză
SINDESMÓZĂ s.f. (Med.) Legătură la distanță, prin ligamente sau membrane, a două oase. [< fr. syndesmose, cf. gr. syndesmosis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sindesmoză
REFRINGÉNȚĂ s.f. (Fiz.) Proprietate a mediilor transparente de a refracta lumina. ♦ Mărime caracteristică mediilor transparente, egală cu diferența dintre indicele de refracție al mediului și unitate. [< fr. réfringence]. Vezi definitia »
PIÁȚĂ, piețe, s. f. I. 1. Loc special amenajat unde se face comerț cu mărfuri, mai ales cu produse agroalimentare. ◊ Trăsură (sau mașină) de piață = trăsură (sau mașină) care transportă, contra cost, persoane, bagaje etc. ◊ Expr. A face piața = a cumpăra alimentele necesare pentru hrana zilnică. (Fam.) A se certa ca la piață = a se certa violent și folosind cuvinte grosolane. 2. Loc întins și deschis dintr-o localitate, unde se întâlnesc sau se întretaie mai multe străzi, adesea amenajat cu spații verzi, statui etc. II. (Ec. pol.) Sferă a circulației mărfurilor; cererea și oferta de mărfuri. – Din it. piazza. Vezi definitia »
pămânzálcă, pămânzắlci, s.f. (reg.) 1. bucată de piele sau de pânză groasă cu care se strânge la mijloc caierul pus în furcă. 2. (înv.) amestec de mălai cu apă, în care se moaie firele de bumbac înainte de a țese, spre a căpăta apret. Vezi definitia »
PLATBÁNDĂ s.f. 1. (Rar) Fâșie de teren cu flori care mărginește despărțiturile unei grădini; peluză de flori. 2. (Metal.) Produs obținut prin laminare. 3. Traversă, grindă orizontală din piatră; lintou. 4. Mulură plată netedă sau puțin proeminentă. ♦ Arhitravă formând o bandă fără ornamente. [< fr. platebande]. Vezi definitia »
ANALÉMMĂ s.f. Diagramă care dă declinația Soarelui și ecuația timpului pentru orice zi a anului. [< fr. analemme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z