Definita cuvantului șmenar
ȘMENÁR, -Ă, șmenari, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. Escroc, autorul unei înșelăciuni, mai ales la schimbul ilegal de valută; bișnițar. 2. S. m. și f. (arg.) Șmecher, descurcăreț. Șmenarii și șmenarele din cartier. 3. Adj. (arg.) Uluitor, epatant. O mașină șmenară.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu șmenar
PĂPUȘÁR, păpușari, s. m. 1. Fabricant de păpuși. 2. Artist care dă spectacole de păpuși, manevrându-le cu mâna sau conducându-le din culise printr-un sistem de sfori; (în trecut) persoană care dădea reprezentații cu păpuși la bâlciuri. ♦ Fig. Actor lipsit de talent; cabotin. – Păpușă + suf. -ar. Vezi definitia »
REFRACTÁR, -Ă, refractari, -e, adj. 1. (Despre materiale) Care rezistă la temperaturi înalte fără a-și schimba structura, compoziția și caracterele. ◊ Cărămidă refractară = cărămidă fabricată dintr-un material special, rezistentă la temperaturi înalte, folosită la căptușirea focarelor de la cuptoarele industriale, de la cazanele de încălzire centrală, de la locomotive etc. 2. Fig. (Despre oameni, caractere etc.) Care se împotrivește la ceva, care opune rezistență față de ceva, care nu este receptiv la ceva. – Din fr. réfractaire, lat. refractarius. Vezi definitia »
parfanár, parfanári, s.m. (reg.) vagabond. Vezi definitia »
ULTRAREACȚIONÁR, -Ă adj., s. m. f. reacționar înrăit. (< ultra- + reacționar) Vezi definitia »
CULINÁR, -Ă adj. referitor la bucătărie. ♦ artă ~ă = arta de a pregăti mâncăruri. (< fr. culinaire, lat. culinarius) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z