Definita cuvantului spintariscop
SPINTARISCÓP s.n. Instrument pentru observarea scânteilor care se produc când razele emise de o substanță radioactivă lovesc un ecran acoperit cu un strat de sulfură de zinc. [< fr. spinthariscope, cf. gr. spinther – scânteie, skopein – a examina].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu spintariscop
OTOSCÓP s.n. Instrument folosit la cercetarea canalului auditiv al urechii. [< fr. otoscope]. Vezi definitia »
ULTRAMICROSCÓP, ultramicroscoape, s. n. Microscop puternic în care iluminarea obiectelor se face în direcție perpendiculară pe direcția axei optice a instrumentului, astfel încât prin direcția luminii pot fi examinate corpurile care nu sunt vizibile cu microscopul obișnuit. – Din fr. ultramicroscope, germ. Ultramikroscop. Vezi definitia »
BRONHOSCÓP, bronhoscoape, s. n. Instrument medical care servește la efectuarea unei bronhoscopii. – Din fr. bronchoscope. Vezi definitia »
IZOTÓP s. m. atom (sau nucleu) care are același număr atomic cu altul, dar un număr de masă diferit. ♦ ~ radioactiv = izotop al unui element chimic care are proprietăți radioactive; radioizotop. (< fr. isotope) Vezi definitia »
PIROSCÓP s.n. Instrument cu care se poate observa dacă o temperatură a atins un anumit grad. [Pl. -scoape. / < fr. pyroscope, cf. gr. pyr – foc, skopein – a privi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z