Definita cuvantului stiloid
STILOÍD, -Ă adj. În formă de pumnal. // s.f. (Anat.) Parte ascuțită, în formă de pumnal, a unui os. [Pron. -lo-i-. / < fr. styloïde].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu stiloid
ETNOCÍD s. n. 1. ucidere în masă a unei părți sau a unei întregi comunități etnice. 2. modificare forțată a structurii biosociale sau culturale a unui grup etnic. (< fr. ethnocide) Vezi definitia »
TURBID- elem. „tulbureală, dispersie”. (< fr. turbidi-, cf. lat. turbidus) Vezi definitia »
TRANSLUCÍD, -Ă, translucizi, -de, adj. Care este parțial transparent, putând fi străbătut de un fascicul de radiații electromagnetice, mai ales de un fascicul de raze de lumină, pe care le împrăștie parțial, astfel încât, privind prin corpul sau mediul respectiv, nu pot fi distinse contururile sau detaliile obiectelor aflate de partea opusă. – Din fr. translucide, lat. translucidus. Vezi definitia »
HISPÍD, -Ă adj. (Bot.) Acoperit cu peri aspri și deși; hirsut, care are perii mai groși. [< fr. hispide, lat. hispidus]. Vezi definitia »
MONOACÍD, -Ă, monoacizi, -de, adj. (Despre acizi) Care are în moleculă un singur atom de hidrogen. [Pr.: -no-a-] – Din fr. monoacide. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z