Definita cuvantului monocilindru
MONOCILÍNDRU, monocilindri, s. m. Motor cu ardere internă, cu un singur cilindru. – Din mono- + cilindru.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu monocilindru
MANOMÉTRU s.n. Aparat folosit pentru măsurarea presiunii lichidelor sau a gazelor dintr-un spațiu închis sau a diferențelor de presiune a două gaze închise în vase diferite. [< fr. manomètre, cf. gr. manos – puțin dens, metron – măsură]. Vezi definitia »
MOLÓTRU, molotri, s. m. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu flori albastre și cu fructul în formă de păstaie (Trigonella besseriana). ♦ (Reg.) Molură. – Din sl. molotrĩ. Vezi definitia »
LITROMÉTRU, litrometre, s. n. (Auto și aviație) Aparat de bord care indică nivelul de combustibil din rezervor și semnalizează, optic sau acustic, rezerva critică. Se mai numește și indicator litrometric. Vezi definitia »
TÍTRU, titre, s. n. 1. Cantitate de substanță activă, exprimată în grame, care se află dizolvată într-un mililitru de soluție. 2. Numărul de grame dintr-o substanță cu care aceasta reacționează într-un anumit sens sau care sunt puse în libertate de un centimetru cub de soluție. 3. Titlu (6). ♦ Număr care indică finețea firului de mătase și a fibrelor sintetice. – Din fr. titre. Vezi definitia »
-IÁTRU elem. iatr(o)-. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z